Уряд ставить завдання знизити дефіцит державного бюджету в 2010 році до рівня 5% ВВП.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола АЗАРОВ під час зустрічі з членом Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Стефаном ФЮЛЕ, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Кабміну.

«Ми плануємо мати 5% дефіцит бюджету і 1% залишаємо на дефіцит НАК «Нафтогаз». Щоправда, я планую, що у зв’язку з підписанням газової угоди з Росією ми «Нафтогаз» зробимо бездефіцитним», - сказав М.АЗАРОВ. (УНІАН: в урядовому проекті Державної програми економічного та соціального розвитку України на 2010 рік передбачено дефіцит бюджету в розмірі 6% ВВП).

Відео дня

Прем’єр додав, що уряд планує подати проект державного бюджету на 2010 рік до Верховної Ради наступного тижня

«Я думаю, що ми будемо просити парламент, щоб він дуже швидко розглянув проект бюджету», - підкреслив глава уряду.

Прем’єр-міністр повідомив, що уряд суттєво скоротив державні витрати. Зокрема, М.АЗАРОВ наголосив, що обмежуються високооплачувані пенсії, а також запроваджуються бюджетні збори на розкіш, наприклад, на дорогі автомобілі.

У той же час прем’єр-міністр зазначив, що уряд планує підняти пенсії і заробітні плати тим категоріям людей, які мають доходи нижчі за прожитковий мінімум: «Ми краще уріжемо інші видатки, але цим категоріям громадян піднімемо пенсії і зарплати. Не можуть люди жити в умовах європейських цін і з зарплатою 100 євро на місяць».

За словами М.АЗАРОВА, уряд вже схвалив законопроекти щодо дерегуляції підприємницької діяльності, захисту прав власності, протидії корупції.

«Нам абсолютно зрозуміло, які реформи ми збираємось проводити. І головною ціллю реформ буде модернізація економіки, підвищення рівня життя в Україні», - зазначив прем’єр-міністр.