REUTERS

У сфері бюджетної політики оновлений Меморандум України з МВФ передбачає окремий "структурний маяк" - тобто обов'язкове до виконання вимога, пише Капітал.

Про це йдеться в затвердженому Кабміном проекті "Листа про наміри уряду і Нацбанку до МВФ" та проект оновленого меморандуму, який Україна направить на засідання ради директорів МВФ 29 серпня.

Як зазначається, це - питання зі сплатою податку на додану вартість в аграрному секторі. Згідно з цим "маяком", Україна зобов'язується максимально наблизити режим сплати аграріями ПДВ до загального режиму.

Відео дня

Читайте такожЯценюк розраховує, що другий транш Рада директорів МВФ виділить 29 серпня

Подати пропозиції щодо вирішення цього питання Кабмін, згідно з Меморандумом, повинен до 30 вересня.

Але, схоже, він вирішив йти з випередженням графіка: днями Міністерство фінансів вже презентувало своє бачення того, як міняти систему сплати ПДВ в сільському господарстві.

Згідно з презентацією відомства, на спецрежимі сплати ПДВ повинні залишитися лише ті підприємства, річний обсяг виручки яких не перевищує 20 млн гривень, а в користуванні перебуває не більше 3 тис. га землі.

З урахуванням цих факторів, перейти на загальний режим сплати ПДВ повинні будуть менше 10% сільськогосподарських підприємств - головним чином найбільші виробники.