Кредит залучається на п'ять років / Фото УНІАН

Україна візьме у Cargill Financial Services International, Inc. кредит на суму до 250 млн євро.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 717 від 17 серпня.

Читайте такожГолова Мінфіну підхвалився успіхами "Доступних кредитів" для бізнесу

Відео дня

Умова залучення кредитів

Основні умови залучення кредитів від Cargill Financial Services International, Inc:

- процентний дохід за ставкою 5,95% річних за кредитними договорами з терміном погашення через 3 роки після дати отримання кредитних грошей;

- процентний дохід за ставкою 6,85% річних за кредитними договорами з терміном погашення через 5 років після дати отримання кредитних грошей.

На що підуть гроші

У документі зазначено, що кредити залучаються з метою виконання закону про державний бюджет на 2020 рік.

При цьому Кабмін доручив Міністерству фінансів передбачати під час складання проекту держбюджету на відповідний рік кошти для погашення та обслуговування державних зовнішніх запозичень, здійснених відповідно до цієї постанови.

Відсотки та остаточне погашення

Процентний дохід виплачується щокварталу. Дати сплати визначаються у відповідних кредитних договорах. На кредити буде нараховуватися процентний дохід за ставкою 5,95% річних за договорами з терміном погашення через три роки та 6,85% за договорами з терміном погашення через п'ять років.

Остаточне погашення кредитів здійснюється через 3 і 5 років з дати отримання кредитних грошей згідно з умовами відповідних кредитних договорів.

При цьому погашення та обслуговування кредитів здійснюється за рахунок грошей, передбачених законом про державний бюджет на відповідний рік.

Інші умови залучення кредитів визначаються відповідними кредитними договорами та іншими документами, пов'язаними з їх залученням.

Хронологія подій

  • 24 липня 2020 року стало відомо про те, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розглядає можливість виділення Україні 58 млн євро на будівництво нових і модернізацію існуючих закладів професійної технічної освіти в 10 областях країни.
  • 7 липня 2020 року стало відомо про те, що Європейський інвестиційний банк виділить Україні 300 млн євро кредиту на проект по енергоефективності громадських будівель.
  • Очікувалося, що проект по енергоефективності громадських будівель в Україні буде підкріплений кредитом від ЄІБ і грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд Е5Р) і ЄС на додаток до консультаційних послуг.
  • 1 липня 2020 року ЄІБ в рамках програми InnovFin Science погодив надання кредиту в розмірі 50 млн євро для першого інноваційного парку України UNIT.City, який буде направлений на фінансування проекту будівництва академії IТ-освіти та багатофункціонального офісного простору для технологічних компаній.
  • До кінця 2020 року до кінця року Міністерство інфраструктури планувало підписати угоду з Європейським інвестиційним банком про виділення 200 млн євро на розвиток міського громадського транспорту України.
  • У 2019 Європейський Союз і його фінансові інститути надали Україні 6 млрд євро на інфраструктурні проекти в рамках різних програм.