Гривневі депозити населення зменшилися на 1% за минулий тиждень / фото УНІАН

За тиждень, що закінчився 15 травня, гривневі кошти населення загалом зменшилися на 1% після зростання на 3,3% за попередній тиждень.

Читайте такожРазумков підписав закон про банки — черга за Зеленським

Про це повідомляється в щотижневому огляді банків, опублікованому на сайті Національного банку України.

Відео дня

В огляді наголошується зменшення протягом звітного тижня строкових гривневих депозитів на 0,1%, а також зростання валютних коштів на 0,1% в доларовому еквіваленті. Темпи скорочення строкових валютних депозитів продовжують сповільнюватися.

Повідомляється, що обсяги строкових гривневих депозитів і валютних коштів населення знаходяться практично на незмінному рівні з кінця квітня. Гривневі кошти населення кілька тижнів перевищують рівень, що спостерігався до початку відтоку. Темпи відтоку валютних коштів помірні у порівнянні з кризами 2008 та 2014 років.

"З початку травня вартість нових строкових гривневих вкладів продовжувала знижуватися, що помітно по короткострокових депозитах. Ставки за валютними вкладами з початку місяця практично не змінилися", - повідомляється в огляді.

Також в НБУ зазначили, що понад 93% банкоматів і 84% відділень банків працюють у штатному режимі.

Як повідомляв УНІАН, прибуток банківського сектору в першому кварталі 2020 року зріс на 23,8% у порівнянні з відповідним кварталом минулого року і становив 16 мільярдів гривень.