Майже половина видатків бюджету України йде на потреби ЗСУ / фото УНІАН

За 7 місяців цього року загальна сума видатків держбюджету склала 1 трлн 640 млрд гривень. Майже половину з цієї суми було спрямовано на потреби військових, повідомляє Міністерство фінансів України. 

"З початку року загальна сума видатків державного бюджету становила 1640,1 млрд грн. У липні видатки склали 231,8 млрд гривень від цієї суми", - йдеться у повідомленні.

На оплату праці пішло майже 670 млрд гривень, або 40% від усіх видатків. На грошове утримання військовослужбовців спрямовано 518,8 млрд гривень від цієї суми.

Відео дня

Ще 406 млрд гривень пішло на оплату використання товарів та послуг. На придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів і інших потреб ЗСУ з цієї суми виділили 276 млрд. 

Загалом на потреби військових разом із зарплатнею припало майже половина витрат держбюджету – 795 мільярдів гривень, або 48% видатків.

Серед іншого, на соціальне забезпечення (пенсії, грошові допомоги та стипеднії) держава за 7 місяців виділила 304,6 млрд гривень. Місцевим бюджетам надійшло 92 млрд гривень. Ще 128 млрд – на обслуговування держборгу.

Скільки Україна витрачає на війну - останні новини

На початку серпня в Кабміні заявили, що на підтримку ЗСУ та відсіч окупантам Україна витрачає близько 2 трильйонів гривень на рік.

Попередню оцінку витрат Мінфін робив в березні поточного року. Тоді очільник міністерства Сергій Марченко інформував, що Україна витрачає на військову кампанію близько 130 мільярдів гривень на місяць (1,56 трильйона гривень на рік). 

У перші півроку повномасштабної війни Україна, як інформував очільник уряду Денис Шмигаль, витратила з державного бюджету майже 1 трильйон гривень, з яких близько 40% пішли на зарплати військових та військову техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: