Ілюстрація REUTERS

В рамках боротьби з нелегальним ринком тютюну співробітники Державної фіскальної служби вилучили 36,4 тисячі тонн тютюнових виробів на суму 226,6 мільйона гривень за перший квартал 2021.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС.

У Державній фіскальній службі повідомляють, що лише за березень 2021 року вдалося конфіскувати понад 29,4 тис. тонн контрафактних тютюнових виробів вартістю 145,7 мільйона гривень.

Відео дня

Уточнюється, що загалом за I квартал 2021 року 33,1 тис. тонн незаконної продукції на суму 205 млн грн було вилучено в рамках кримінальних проваджень, тоді як 3,3 тис. тонн на суму 21,6 млн грн — у рамках адміністративних проваджень. 

Читайте такожКомітет Ради підтримав збільшення акцизу на тютюнові вироби на 200%Голова ДФС Вадим Мельник вважає, що робота правоохоронців завдала серйозного удару по інфраструктурі тіньового ринку тютюнових виробів.

“Перебуваючи у постійній взаємодії з легальним бізнесом та правоохоронцями, ДФС оперативно реагує на факти виготовлення та постачання на ринок контрафактних тютюнових виробів. Впродовж січня-березня 2021 нам вдалося завдати потужного удару по інфраструктурі тіньового ринку тютюнових виробів. Цю динаміку ми маємо зберегти надалі, забезпечивши ліквідацію такого явища як незаконний обіг підакцизної продукції”, — зазначив Голова ДФС Вадим Мельник.

Наразі Державна фіскальна служба продовжує досудові розслідування за фактами обігу незаконної тютюнової продукції та передачу матеріалів до судових інстанцій.

Нагадаємо, 19 березня під час форуму «Україна 30» голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник оголосив про створення у складі ДФС Офісу ефективної взаємодії з бізнесом.