Цифровізація держпослуг заощадить країні 10 мільярдів гривень / фото bank.gov.ua

Міністерство цифрової трансформації ставить за мету заощадити у 2021 році 10 мільярдів гривень від цифровізації державних послуг.

Читайте такожПроцес перетворення України на цифрову державу вже незворотній-Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на презентації нових цифрових продуктів Diia Summit у Києві.

Відео дня

"Наступного року наша мета - 10 мільярдів гривень. Щоб українці могли працювати, а не стояти в черзі за послугами", - сказав він.

Скільки вже заощадила цифровізація

Федоров повідомив, що вже зараз економія від цифровізації послуг становить 495 мільйонів гривень на рік, а антикорупційний ефект становить 841 мільйон гривень на рік.

Також віце-прем'єр повідомив, що Мінцифри допомогло ліквідувати схему податкових "скруток" й додатково залучити в державу 2 мільярди гривень, а також заощадити державі на закупівлі IT-продуктів близько 2,8 мільярда гривень.

Що цьому передувало

  • Згідно з дослідженням Офісу ефективного регулювання (BRDO), потенційна економія від цифровізації в Україні 17 послуг у 7 різних сферах може становити понад 1,3 мільярда гривень на рік.