Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що, попри кризу, викликану пандемією COVID-19, ставки за іпотечними кредитами в Україні знизяться до 10% річних до кінця поточного року.

Читайте такожІпотечне кредитування має пожвавити попит українців на нерухомість - НБУ

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі з представниками бізнесу Волинської області.

Відео дня

"Історія, пов'язана з іпотекою: я думаю, що не можна 25% витрачати на іпотеку. Будь-яка молода сім'я вирішить, що якщо не може тут купити (житло), то краще поїхати до Польщі. Яка різниця, де знімати - там буду знімати, але отримувати нормальну заробітну плату", - заявив він.

Президент зазначив, що поки Україна не може конкурувати за рівнем заробітної плати з європейськими країнами.

"Поки ми не конкуруємо з усіма ведучими - Німеччина чи навіть Польща, куди в більшості своїй їде наша молодь, і не тільки молодь, - то ми повинні надати хоча б умови. Якщо у нас буде заробітна плата навіть на 200 євро менше, ніж у Польщі, але у нас будуть умови, коли людина може взяти собі квартиру без проблем під максимум 10%. Зараз вже деякі комерційні банки в Києві почали видавати іпотеку за нашим домовленостям - під 8,8-9%. Проблема, поки це не масово. Я впевнений, що до кінця року в тому чи іншому обсязі це буде, попри кризу, попри COVID-19, все одно це все з'явиться", - підкреслив голова держави.