IBOX Bank приєднався до відновлення костелу в Києві

АТ "Айбокс банк" передав 1 777 777 гривень на відновлення костелу Святого Миколая в Києві і готовий надалі брати участь у фінансуванні реконструкції пам'ятника архітектури, який постраждав в результаті пожежі 3 вересня.

Римо-католицький костел Святого Миколая в Києві з 1980 року використовувався також в якості Будинку органної та камерної музики. Будівля була побудована відомим архітектором Владиславом Городецьким в неоготичному стилі. З 2009 року приміщення перебувало в аварійному стані.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, костел повинні були почати реставрувати кілька місяців тому. "Тендер був заблокований. Зараз очевидно, що потрібно встановлювати обсяг збитків і починати вже не реставраційні роботи, а протиаварійні", - заявив Ткаченко.

Відео дня

Нагадаємо, ввечері 3 вересня через коротке замикання у приміщенні костелу Святого Миколая сталася пожежа. Пожежники швидко ліквідували загоряння. Жертв і постраждалих не було. Але в костелі згорів орган і впала одна з люстр.

АТ "Айбокс Банк" - універсальний банк, що надає всі види банківських послуг як фізичним, так і юридичним особам будь-якої форми власності. Банк робить акцент на оперативному і зручному обслуговуванні. Працює на українському фінансовому ринку з 1993 року. За цей час неодноразово визнаний одним з найстабільніших банків України.

IBOX Bank приєднався до відновлення костелу в Києві

Олена Шевцова - бізнес-леді, активний учасник українського fintech-ком'юніті, філантроп. CEO fintech-компанії LeoGaming, акціонер транзакційного банку IBOX Bank.