Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планує доповнити програму кредитування малого і середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%».

Читайте такожПрезидент анонсував пільгову іпотеку для населення і кредити для малого бізнесу

Про це повідомив керівник Офісу розвитку малого і середнього бізнесу при Мінекономіки Андрій Слабинський під час онлайн-конференції «Відновлення місцевої економіки. Як державна і місцева влада можуть підтримувати місцевий бізнес під час і після карантину.

Відео дня

«Цікаво те, що зовсім недавно, 15 квітня, були внесені зміни до програми, і вже в ці дні ведеться робота над новими доповненнями, щоб додатковий кредитний ресурс для підприємців, яким він потрібен, був доступний», - сказав він.

Зокрема, за словами Слабинського, планується розширити програму двома новими компонентами: кредитування оборотного капіталу (до 3 млн грн, під 3% річних, терміном до 2 років) і кредити на рефінансування (до 3 млн грн, під 0% річних до 31 березня 2021 року і терміном до 5 років).

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня Кабінет міністрів збільшив максимальну суму кредиту за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» до 3 млн грн з 2 млн грн.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, ухвалені зміни дозволяють збільшити до 3 млн грн максимальну суму кредитів, які надаються підприємцеві або пов'язаним з ним контрагентам.

Крім того, розширюється кількість підприємців, які можуть розраховувати на підтримку в рамках програми - їх річний дохід від будь-якого виду діяльності має становити до 100 млн грн. Також розширюються цілі: на рефінансування заборгованості, на інвестиційні цілі, на поповнення оборотного капіталу.

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, внесення даних змін фактично дозволить запровадити нульову ставку за рефінансованими кредитами для бізнесу, щоб зняти з нього тягар кризи.