Мінфін похвалився успіхами видачі бізнесу "доступних кредитів" / фото bank.gov.ua

Українські банки в рамках Державної програми" доступні кредити 5-7-9% " за минулий тиждень надали 259 нових кредитів на загальну суму 519 мільйонів гривень.

Читайте такожРада відтермінує на рік введення касових апаратів для ФОПів

Як передає прес-служба Міністерства фінансів, загалом з моменту старту програми видано 5373 кредити на загальну суму 12,69 мільярда гривень.

Відео дня

"За останній тиждень уповноважені банки видали 259 кредитів на загальну суму в 519 мільйонів гривень. 61% (318 мільйонів гривень) від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів. 17% (87 мільйонів гривень) - це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І антикризові кредити під 3% становлять 22% (114 мільйонів гривень)", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • 3 лютого уряд України оголосив старт програми "доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цього року в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту.