Курс гривні до долара 18 липня залишився на рівні попереднього показника - 37,30 грн/дол. / Фото REUTERS

До кінця поточного тижня (до 23 липня) курс долара в Україні при продажу коливатиметься у діапазоні 36,9-37,30 грн/дол, а при купівлі - 36,1–37,1 грн/дол., прогнозує директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, передає 24 канал.

"Значного потенціалу для зниження курсу зараз небагато-готівковий курс дуже близький до котирувань МВРУ, отже банківські установи не мають мотивації до подальшого зниження, чим стримують здешевлення іноземної валюти і в небанківських обмінниках. Але невелика корекція все ж можлива", - зазначила вона.

За словами банкіра, минулого тижня попит на іноземну валюту з боку населення помітно скоротився:

Відео дня

"Вже традиційно різниця між обсягом проданої та купленої іноземної валюти була позитивною завдяки безготівковим операціям. Але при цьому негативне сальдо операцій в готівковому сегменті відчутно зменшилося: якщо в червні протягом дня фізособи купували на 8-10 мільйонів доларів більше, ніж продавали, то минулого тижня показник не перевищував 5 мільйонів доларів".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 18 липня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 18 липня залишився на рівні попереднього показника - 37,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні також не змінився і склав 41,80 грн/євро.

І курс долара в "ПриватБанку" теж залишився на рівні попереднього дня - 37,20 грн за долар. Курс євро подорожчав на 10 копійок - до 41,70 грн/євро.