Курс гривні до долара 17 липня зміцнився на 3 копійки - до 37,30 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Готівковий курс долара в Україні до кінця поточного тижня (з 17 до 23 липня) навряд чи сильно зміниться, значні коливання у зазначений період не очікуються, передає ТСН.

Разом з тим наголошується, що нинішня стабільність не може бути довгою через те, що 27 липня має відбутися важливе засідання правління НБУ. На цьому засіданні обговорять макроекономічні питання, які можуть вплинути на курс.

Аналітики виділяють два основоположних фактора, які здатні спровокувати коливання курсу. Йдеться про скасування фіксованого курсу долара і про зниження облікової ставки.

Відео дня

"Ці заходи передбачені новою стратегією НБУ, яка була прийнята в травні 2023 року з урахуванням впливу російської агресії на українську фінансову систему. Але невідомо, коли вони стануть реальністю", - зазначив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 17 липня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 17 липня зміцнився на 3 копійки - до 37,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 5 копійок і склав 41,80 грн/євро.

А курс долара у "ПриватБанку" 17 липня залишився на рівні попереднього дня - 37,20 грн за долар. Курс євро подорожчав на 10 копійок - до 41,60 грн/євро.