Курс гривні до долара 19 вересня ослаб на 10 копійок - до 38,50 грн за долар / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні не буде рости до тих пір, поки є підтримка Заходу.

"Поки у нас є підтримка наших партнерів, то ніяких сильних коливань не повинно бути. Наші резерви під контролем, валюта надходить весь час. Нацбанк тримає курс таким, який на сьогодні буде комфортним для економіки. Не допускає великих коливань", - прогнозує економіст Володимир Дубровський, передає Gazeta.ua.

За його словами, поступово офіційний курс відпускатимуть, але при цьому у Нацбанку є достатньо інструментів, щоб не допустити сильних змін, і ситуація нормалізується.

Відео дня

Як зазначив експерт, курс долара в обмінниках не буде демонструвати сильні коливання: "Плюс-мінус десяток копійок. Але сильних коливань не повинно бути. Інфляція національної валюти сповільнюється. Але Нацбанк вважає, що потенціал цього уповільнення вже вичерпується. Зараз гривня входить у нормальні межі. Причин для прискорення або різкого уповільнення немає".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 19 вересня

Нагадаємо, у банківських обмінниках курс гривні до долара 19 вересня ослаб на 10 копійок - до 38,50 грн за долар. Щодо євро курс гривні ослаб також на 10 копійок і склав 41,40 грн за євро.

А курс долара в "ПриватБанку" 19 вересня подорожчав на 15 копійок - до 38,25 грн за долар. Курс готівкового євро у фінустанові не змінився і склав 41,10 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: