Обсяг міжнародних резервів є достатнім для виконання зобов'язань України, наголосили в НБУ / фото REUTERS

Міжнародні резерви України у жовтні зросли на 3,3% і на 1 листопада склали 29,654 млрд доларів.

Як повідомила прес-служба Національного банку, зростання резервів відбулося передусім через валютні надходження на користь уряду та купівлю валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.

Відео дня

Загалом динаміку резервів упродовж жовтня визначали, зокрема, операції з управління державним боргом. Так, валютні надходження на користь уряду склали $1,145 млрд, зокрема, 588,7 млн євро – транш від Європейської комісії, а $431,9 млн – від розміщення внутрішніх держоблігацій (ОВДП).

Читайте такожУ другій половині листопада курс долара зміниться - прогноз

Також на динаміку резервів вплинули операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку. Більшу частину жовтня пропозиція на міжбанківському валютному ринку переважала попит, що дало змогу Національному банку викупити в резерви $752,2 млн. Водночас для згладжування надмірних девальваційних коливань упродовж місяця регулятор продав $49,6 млн.

Крім цього, динаміку резервів визначала переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. Минулого місяця їхня вартість зросла на $98,8 млн.

"Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,9 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду й Національного банку", - зазначили у НБУ.

Як повідомляв УНІАН, міжнародні резерви України у вересні 2021 року зменшилися на 9,2% і станом на 1 жовтня склали 28,705 млрд дол.

Вас також можуть зацікавити новини