Виплатні документи мають зберігатися протягом строків, визначених законом про фінансовий моніторинг /фото УНІАН Володимир Гонтар

Національний банк України спростив для операторів поштового зв'язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, допомог, субсидій та інших виплат населенню.

Про це повідомила прес-служба регулятор.

Читайте такожЧерез карантин в Україні змінили процедуру відкриття пенсійних рахунків

Відео дня

"Це рішення дозволить поштовим операторам безперебійно забезпечувати виплати пенсій та грошової допомоги за відсутності автоматизації в їх відділеннях. Водночас українські пенсіонери та інші одержувачі грошової допомоги не відчують жодних незручностей під час ідентифікації та верифікації", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що відтепер працівник оператора поштового зв'язку під час виплати на суму від 5 тис.до 30 тис. грн для ідентифікації та верифікації має лише звірити ідентифікаційні дані клієнта із зазначеними у виплатних документах або бланках поштових переказів. Після звірки клієнт та представник поштового оператора проставляють власноручні підписи у виплатних документах. Виплатні документи мають бути оформлені належним чином і зберігатися протягом строків, визначених законом про фінансовий моніторинг.

Відкриття рахунку під час карантину

Кабінет Міністрів України спростив процедуру відкриття банківського рахунку для одержувачів пенсій та грошової допомоги.