Кирило Шевченко задекларував оклад у 477 тисяч гривень / фото УНІАН

Поки мінімальна зарплата звичайних українців підіймається надповільними темпами, а соціальні програми нещадно ріжуть, доходи головних банкірів країни невпинно ростуть.

Журналісти програми "Гроші" розповіли, хто із топ-посадовців Національного банку носить годинники за ціною квартири, а хто, замість прогулянок у центрі Києва обрав прогулянки власним автопарком.

Чим володіють очільники НБУ

Нинішній очільник Нацбанку Кирило Шевченко задекларував оклад у 477 тисяч гривень на місяць, тоді як його попередник Яків Смолій отримував 417 тисяч гривень.

Родина Шевченків у своїй довжелезній декларації вказала дві квартири у Києві, кілька земельних ділянок, а також цілу колекцію наддорогих годинників. Замикає колекцію статків головного банкіра цілий ряд розкішних авто марок Mercedes та Range Rover.

Його перша заступниця Катерина Рожкова має оклад розміром 320 тисяч гривень. Проте вона також є власницею колекції коштовних годинників, а проживає у елітному столичному маєтку. Журналісти та ряд ЗМІ підозрюють її у "підробітку" на користь фінансових структур із РФ.

4 березня на пост заступника голови НБУ Кирило Шевченко призначив свого колишнього колегу і знайомого Ярослава Матузка, який є власником квартири у Києві, житлового будинку з великою земельною ділянкою, а також колекції годинників та ювелірних виробів. Крім цього він задекларував три авто, а також немалі суми готівкою та на банківських рахунках.

Заробітна плата в Україні: новини на тему