Долар може знову здорожчати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Протягом останнього місяця курс долара до гривні зріс. Американська валюта може і надалі дорожчати найближчим часом. Такий прогноз зробив для "24 Каналу" експерт Андрій Шевчишин.

За його словами, схожа ситуація була наприкінці грудня, коли курс перетнув позначку у 38 гривень та наближався до 39 гривень. "Зараз аналогічним чином ми перетнули позначку 40 гривень й перейшли в новий коридор", – підкреслив експерт.

Схожий прогноз й у банкіра Тараса Лєсового. Він вважає, що валютні коридори на міжбанку та готівковому ринку будуть майже тотожними у червні. "На міжбанку очікується курс на рівні 40 – 41 гривня за долар. Такий же й на готівковому ринку – 40 – 41 гривня", – підкреслив банкір.

Відео дня

Він додав, що навіть якщо долар перевершить закладений в бюджет середньорічний курс у 40,7 гривні, то це не повинно викликати особливої паніки чи ажіотажу.

Курс долара – останні новини

Національний банк України встановив на понеділок, 10 червня, офіційний курс долара до гривні на рівні 40,25 грн/дол., таким чином, гривня послабилася на 10 копійок, порівняно з попереднім показником.

Аналітик Олексій Козирєв спрогнозував, який курс долара буде найближчим часом в Україні. Експерт припускає можливі невеликі ситуативні відхиленнями від коридорів, яких притримується НБУ, у межах до 15-20 копійок у той чи інший бік "через мінливий попит і пропозицію на кожному із сегментів валютного ринку".

Вас також можуть зацікавити новини: