Фото: umcc.com.ua

Компанія BDO Corporate Finance, що є радником з приватизації АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", вважає виправданим перенесення дати аукціону з продажу ОГХК. Більша кількість часу на підготовку дозволить забезпечити більшу конкуренцію під час торгів, принести максимум коштів до державного бюджету та залучити надійного інвестора.

Про це виданню "Економічна правда" заявив керуючий партнер BDO Corporate Finance Віталій Струков.

"Склалася дуже сприятлива ситуація для успішної приватизації ОГХК на глобальному ринку і всіма підготовчими кроками вже розігрітий інтерес. Додатковий час на підготовку гарантує, що в торгах буде конкурувати більше компаній, отже держава отримає максимум коштів до бюджету, а підприємство - надійного інвестора", — відзначив Струков.

Відео дня

За словами приватизаційного радника, однією з причин участі незначної кількості учасників став брак часу серед потенційних інвесторів для проведення всіх необхідних бюрократичних процедур.

"Від ряду інвесторів ми отримували повідомлення, що відведених законом 2 місяців перед аукціоном недостатньо для аналізу всієї інформації про підприємство, проведення дью ділідженсу, власної оцінки та формування ціни на аукціон і прийняття фінального рішення. Деякі інвестори повідомили, що часу мало, але до останнього дня намагалися встигнути та не встигли", — повідомляють в BDO Corporate Finance.

Таким чином, перенесення аукціону з приватизації АТ "ОГХК" дозволить потенційним покупцям завершити аналіз даних про ОГХК, без поспіху провести необхідні розрахунки, сформувати ціну та узгодити участь на рівні правління і наглядових рад, переконаний Віталій Струков.

Згідно з інформацією BDO Corporate Finance, договори про нерозголошення даних з ФДМУ підписали 19 компаній, що дозволило їм отримати доступ до необхідної інформації про об'єкт для проведення процедури due diligence.

Зауважимо, АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" є найбільшим в Україні та Європі виробником титанової сировини. До складу компанії входять Іршанський ГЗК та Вільногірський ГМК. ОГХК стане першим об'єктом великої приватизації в Україні.

Попередня дата аукціону з приватизації АТ "ОГХК" була призначена на 31 серпня 2021 року. Стартова ціна об'єкта складає 3,7 млрд гривень.