Пенсійна реформа несе зміни / Фото УНІАН

У Пенсійному Фонді наразі бракує коштів, аби забезпечити усіх українців гідними виплатами. Саме тому український уряд вирішив впровадити нову пенсійну реформу, яка вступить у дію з 2021 року.

Як зазначають у ПФУ, першими відчують зміни отримувачі пільгових пенсій, які мають право виходити на пенсію достроково. Їх кількість невдовзі значно зменшиться. Про це повідомляє Finance.ua.

Читайте такожХарків’янин організував незаконні соцвиплати бойовикам ОРДЛО

Відео дня

Також в Україні збираються ввести підвищений тариф єдиного соціального внеску за осіб, зайнятих на роботах за списками пільгових категорій професій. Крім того, припиниться призначення пенсій за вислугу років. Такі виплати залишаться у вузького кола осіб. Їх покривають виключно за рахунок держбюджету, а так як коштів наразі бракує і українців хочуть перевести на накопичувальну пенсійну систему, то на державу розраховувати особливо не можна.

Як йдеться далі, щоб зменшити витрати на пенсіонерів, в Україні щороку зростає пенсійний вік (для жінок) та стаж. З 2021 року, щоб вийти на пенсію, потрібно буде накопичити мінімум 28 трудових років. З кожним роком ця цифра збільшуватиметься, поки в 2028 році не досягне 35 років.

Як повідомляв раніше УНІАН, з 1 липня прожитковий мінімум в Україні зросте до 2118 гривень, а мінімальна пенсія – до 1 712 гривень. Розмір максимальної пенсії з 16 380 гривень підвищиться до 17 120 грн.