490 мільйонів спрямують на постачання Києву військової техніки, а на решту 10 мільйонів закуплять пальне, засоби індивідуального захисту та аптечки / фото УНІАН, Олександр Синиця

Рада Європейського Союзу схвалила виділення п'ятого траншу військової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів євро.

Про це повідомляється на офіційному сайті Європейської Ради.

"Рада прийняла сьогодні два заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру (EPF), спрямовані на посилення підтримки ЄС здатності і стійкості Збройних сил України для захисту територіальної цілісності і суверенітету країни і захисту цивільного населення від триваючої російської військової агресії. Завдяки 5-му траншу вартістю 500 мільйонів євро, мобілізованому сьогодні, внесок ЄС в рамках EPF для України тепер складе 2,5 мільярда євро", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відповідно до поточних пріоритетів, визначених українським урядом, і підтримкою, наданою досі, заходи допомоги складаються з 490 мільйонів євро на військову техніку, призначену для доставки смертоносної сили в оборонних цілях, і 10 мільйонів євро, призначених для покриття забезпечення обладнанням та витратними матеріалами, такими як засоби індивідуального захисту, аптечки першої допомоги та пальне.

Допомога Україні:

18 липня на брифінгу в Брюсселі після засідання Ради ЄС із закордонних справ віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель зазначив, що міністри одностайно погодилися з необхідністю продовжувати рішуче виступати на боці України та надавати Україні підтримку в її боротьбі за свободу і незалежність.

Він запропонував схвалити в рамках Європейського фонду миру п'ятий транш військової допомоги Україні в розмірі додаткових 500 млн євро.

490 мільйонів направлять на постачання Києву військової техніки, а на решту 10 мільйонів закуплять пальне, Засоби індивідуального захисту та аптечки.

Вас також можуть зацікавити новини: