Тарифи на комуналку продовжать зростати в 2022 році / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Міністерство економіки спрогнозувало зростання тарифів на комунальні послуги у 2022 році.

Про це йдеться на сайті відомства.

Зазначається, що раніше було опубліковано консенсус-прогноз, в якому експерти прогнозували значне підвищення вартості комунальних послуг. Однак у міністерстві вважають, що в реальному житті він може не справдитися.

Відео дня

При цьому в Мінекономіки нагадали, що згідно з офіційним прогнозом уряду щодо динаміки цін на 2022 рік деякі комунальні послуги подорожчають.

Читайте такожУ Києві за опалення однокімнатних квартир виставили рахунки, як за трикімнатні

"Так, очікуємо, що зростання ціни на опалення буде на рівні 6%, на воду - 11%, на електроенергію 0%, на газ на 13%. Допустимий коридор ± 3%", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Мінекономіки підкреслили, що ключовий пріоритет уряду - стримати зростання цін на житлово-комунальні послуги для населення.

"Будуть вжиті заходи, щоб залишити зростання тарифів у мінімальній динаміці", - запевнила прес-служба відомства.

Як повідомляв УНІАН, згідно з консенсус-прогнозом Міністерства економіки, засновану на думках опитаних експертів галузі, в Україні в 2022 році тарифи на газ зростуть на 20%, на електроенергію - на 17,5%, на опалення і гарячу воду - на 16%.

Тарифи на газ в Україні: довідка УНІАН

Для побутових споживачів в Україні з 1 травня 2021 року до 30 Квітня 2022 року діє річна пропозиція ціни на газ від 7,96 до 13,5 грн за кубометр, а для підприємств теплокомуненерго "Нафтогаз" пропонує трирічні контракти за ціною 7,42 грн за кубометр на перший рік.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), попередньо схвалила підвищення тарифу на розподіл газу з 1 січня.