Майже 90% керуючих компаній повідомили, що продовжують роботу в звичайному режимі / фото ua.depositphotos.com

Поки весь світ пильно спостерігає за розвитком подій в Україні, український бізнес і суспільство демонструють неабияку витримку на тлі агресії з боку Росії та продовжують працювати.

Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

"Ми продовжуємо регулярний діалог з компаніями, які об’єднує Європейська Бізнес Асоціація, аби відслідковувати зміну очікувань та планів бізнесу, а також підтримувати нашу спільноту у цей непростий час. А це – більше 1000 представників українського та міжнародного бізнесу. Так, за результатами експрес-опитування, проведеного Асоціацією вчора ввечері (напередодні рішення Росії), майже 90% керівників компаній повідомили, що продовжують роботу у звичайному режимі. З них близько 70% компаній вже мають плани "Б" щодо дій у надзвичайних ситуаціях. При цьому 15% повідомляють про готовність до релокації, однак наразі залишаються в Україні та продовжують слідкувати за перебігом подій", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що третина лідерів запровадила можливість віддаленої роботи для працівників, враховуючи нові загрози. Однак варто відзначити, що більше половини членських компаній ще з початком пандемії запровадили таку опцію для своїх співробітників, тож це не є принципово новим рішенням. Тільки 3% керівників бізнесів повідомили про виїзд за кордон, інші 11% – про від’їзд їхніх родин, втім деякі зробили це на вимогу головних офісів компаній.

"Надзвичайно вражає витримка та стійкість наших компаній, які продовжують працювати та вірять у краще майбутнє для України. Відповідальний бізнес завжди був активним учасником важливих подій в країні, піклується про своїх співробітників та їхні родини, підтримує армію та суспільство. Бізнес вірить в Україну! Тож ми сподіваємося, що держава також заявить про свою підтримку у вигляді недопущення тиску на прозорий бізнес", - цитує прес-служба виконавчого директора Асоціації Анну Дерев’янко, .

Підкреслюється, що офіси ЄБА у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові також продовжують працювати у звичному режимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що можливе вторгнення РФ в Україну відіб'ється на плодоовочевому бізнесі багатьох країн.

Вас також можуть зацікавити новини: