Ілюстрація REUTERS

Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування в розмірі 135 мільйонів доларів для медицини та боротьби з коронавірусом в Україні в рамках проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", сума допомоги по якому становить 215 мільйонів доларів.

Читайте такожПродукти, ліки, маски: в Україні ввели держрегулювання цін на низку продуктів і товарів (список)

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

Відео дня

"Додаткові кошти в розмірі 135 мільйонів доларів США допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання для тисяч українських лікарів для надання сучасних медичних послуг", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень. Пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню, а витрати на хірургічне втручання будуть покриватися з державного бюджету.

Крім того, 35 мільйонів доларів будуть спрямовані на протидію поширенню епідемії COVID-19.

Довідка УНІАН. У 2015 році було підписано угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (інститут Світового банку) щодо впровадження в Україні проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі людей", в рамках якого наша країна повинна отримати до 215 мільйонів доларів.