Ілюстрація REUTERS

Міжнародне видання The Banker у своєму щорічному огляді кращих транзакцій в Європі визнало повернення України на зовнішні ринки запозичень в євро в червні минулого року найкращою транзакцією 2019 року серед суверенних емітентів, національних організацій і агентств.

Читайте такожКоронавірус спровокував зростання ставок за українськими єврооблігаціями - експерт

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Відео дня

"Перемога України саме серед європейських транзакцій року - це ще один символічний крок на шляху нашої фінансової євроінтеграції. Успіх транзакції залежав від зусиль всієї нашої команди, яка працювала над угодою. Попри ситуацію на міжнародних ринках у зв'язку з поширенням коронавірусу, ми продовжимо зважену боргову політику держави й зусилля з розвитку довіри з боку учасників міжнародного ринку капіталу", - цитує прес-служба урядового уповноваженого з питань управління державним боргом Юрія Буцу.

У Мінфіні нагадали, що в червні 2019 року Україна розмістила єврооблігації на 1 мільярд євро з терміном погашення 20 червня 2026 року.

Зазначається, що дана транзакція викликала величезний інтерес з боку міжнародних інвесторів: попит на новий випуск єврооблігацій сягнув 6 мільярдів євро, що дозволило суттєво зменшити вартість запозичення від початкової ставки купона 7,125% до 6,75%.

Організаторами угоди виступили BNP Paribas і Goldman Sachs International.

Також повідомляється, що у 2018 році видання Global Capital визнало повернення України на зовнішні ринки запозичень у вересні 2017 року найкращою транзакцією 2017 року в регіонах Центральної та Східної Європи, Близького Сходу й Африки.

Крім того, у 2019 році Україна посіла друге місце в категорії "Найвражаючий емітент з регіону СНД і колишніх членів СНД" видання Global Capital.

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна розмістила десятирічні євробонди на 1,25 мільярда євро з рекордно низькою ставкою прибутковості 4,375% річних.

Проведене розміщення стало другим виходом України на ринок зовнішніх запозичень у євро після 15-річної паузи. У попередній вихід в червні 2019 року наша країна розмістила семирічні євробонди на 1 мільярд євро з прибутковістю 6,75% річних.