Видатки держбюджету Україну на сектор безпеки і оборони торік склали майже 2 млрд гривень / скріншот

Видатки загального фонду державного бюджету України на сектор безпеки і оборони за 2023 рік становили 1 843,8 млрд гривень (60,8%). У грудні ця сума становила 284,3 млрд грн. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Зазначається, що кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення;
  • інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

Відео дня

"Безпека і оборона залишається абсолютним пріоритетом та найбільшою статтею видатків державного бюджету", - зазначили в оборонному відомстві.

Там нагадали, що видатки сектору безпеки і оборони уряд фінансує виключно за рахунок власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

"Тому надзвичайно важливо підтримувати Збройні сили України, сумлінно сплачуючи податки, а також інвестуючи у військові облігації. Адже кожна залучена гривня – це інвестиція в поразку Росії", - додали в Міноборони.

Видатки на оборону - останні новини

У Верховній Раді назвали дефіцит бюджету Міноборони на 2024 рік. За словами народного депутата Олексія Гончаренка, тільки на грошове забезпечення не вистачає 36% від необхідної суми, або 430 млрд грн.

Раніше у Міноборони розповіли, що буде з виплатами для військових у наступному році. Заступник міністра Юрій Джигир повідомив, що на виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень, при цьому доплати військовим залишаться на рівні минулого року.

Вас також можуть зацікавити новини: