Злочинці намагаються ошукати бажаючих отримати грошову допомогу / фото ua.depositphotos.com

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA попереджає про нову шахрайську схему.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"У соціальній мережі Facebook виявлено шахрайську сторінку, що імітує ресурс телеканалу "ТСН". На сторінці пропонують взяти участь в опитуванні. Для цього потрібно перейти за посиланням та нібито отримати "грошову допомогу в рамках соціальної програми ООН". Надалі користувачу буде запропоновано надати персональну інформацію та здійснити додатковий платіж. Як результат – дані платіжної картки буде скомпрометовано", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Держспецзв’язку застерігає ніколи не вводити реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

"Налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції). Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському веб-сайті, негайно заблокуйте платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через інтернет-банкінг. Пам’ятайте, що завжди треба дотримуватися основних правил кібергігієни", - наголосили в Держспецзв'язку.

Нагадаємо, що близько 500 тисяч українців отримають грошову допомогу в рамках меморандуму Мінсоцполітики та Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Вас також можуть зацікавити новини: