Ілюстрація REUTERS

Канадська золотодобувна компанія Barrick Gold оголосила про покупку зареєстрованої в Лондоні Randgold Resources.

Читайте такожВ Китаї знайшли найбільший у країні золотоносний рудник - запаси оцінили в $22 мільярди

Про це повідомляють Ведомости з посиланням на спільну заяву компаній.

Відео дня

"Вартість операції становитиме трохи більше 6 мільярдів доларів. В результаті злиття двох компаній з'явиться найбільша в світі золотодобувна компанія за собівартістю виробництва золота", - йдеться в повідомленні.

Капіталізація об'єднаної компанії становитиме близько 18,3 мільярда доларів. Вона продовжить працювати під брендом Barrick Gold.

Акціонери Randgold в ході операції отримають по 6,128 акції нової компанії за кожну акцію, що належить їм Randgold. Таке рішення було прийнято з урахуванням середньозважених котирувань акцій Barrick на Нью-Йоркській фондовій біржі і депозитарних розписок Randgold на біржі NASDAQ за 20 останніх торгових сесій (по 21 вересня включно).

Після операції акціонери Barrick володітимуть 66,6% акцій нової компанії, акціонери Randgold – 33,4%. Рада директорів об'єднаної компанії очолить голова ради директорів Barrick Джон Торнтон, пост гендиректора займе Марк Брістоу, обіймає аналогічну посаду в Randgold.

Як пише Reuters, минулий фінансовий рік був складним для обох компаній Barrick і Randgold втратили у звітному періоді близько третини ринкової капіталізації кожна.

Акції Barrick дешевшають через критики довгострокової стратегії компанії, капіталізація Randgold знижується через операційних проблем, у тому числі через страйк на одній з найбільших копалень компанії.