ukroboronprom.com.ua

Київський збройовий завод "Маяк", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", відвантажив українським військовим першу партію вітчизняних мінометів калібру 120-мм "Молот", говориться в повідомленні концерну.

"Завод "Маяк" відвантажив першу партію мінометів 120-го калібру М120-15 "Молот" українським військовим. Техніка вітчизняного виробництва передана для забезпечення потреб Міністерства оборони України", - повідомили представники концерну, не уточнивши кількість переданих мінометів.

У концерні також зазначили, що в ході випробувань, які завершилися минулого місяця, міномет отримав високу оцінку від військових.

Відео дня

"Новий міномет зібрав багато позитивних відгуків від військових та технічних спеціалістів. Тепер він зможе показати свої потужні можливості в умовах реальних бойових дій. Завод "Маяк" готовий повністю задовольнити потреби армії в цій зброї", - цитує прес-служба слова директор заводу "Маяк" Олександра Перегудова.

Читайте такожКиївський завод "Маяк" розробив крупнокаліберну снайперську гвинтівку

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року концерн "Укроборонпром" представив ряд розробок заводу "Маяк". Зокрема, завод презентував вітчизняну крупнокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм і нову портативну гвинтівку "Гопак" калібру 7,62 мм. Крім того, на підприємстві було також розроблено 120-мм міномет "Молот" і танковий кулемет КТ-7,62, із збільшеною скорострільністю і прицільною дальністю.

Довідка УНІАН. Завод "Маяк" входять в держконцерн "Укроборонпром" і виготовляє стрілецьку зброю та її складові компоненти, а також модернізує і ремонтує військову техніку. Крім того, завод спеціалізується на виготовленні апаратури магнітофонного запису широкого профілю, як побутового, так і виробничого призначення. 100% акцій заводу належать державі і знаходяться в управлінні Фонду держмайна України. За підсумками першого півріччя 2015 року "Маяк" скоротив чистий прибуток на 12% - до 440 тисяч гривень.