Фото УНІАН

В інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня» Дмитро Костюк зазначив, що «за півтора року роботи нового менеджменту «Електроважмашу» вже зібраний портфель замовлень на 2,4 млрд грн, і в цьому році планується його збільшити до 3,7 млрд грн».

«Хочеться вірити, що це не спроба в черговий раз розбурхати наших замовників або сформувати помилкову думку про завод і менеджмент зокрема», - наголосив Костюк. Він уточнив, що є реальні показники діяльності, вони відображені у звітності, є оцінка міжнародного аудиту, та керівництво підприємства просить дати оцінку суджень чиновника.

За словами Костюка, в серпні 2015 року, коли він очолив підприємство, «дійсно становище було дуже складним, завод працював лише 4 дні на тиждень, мова йшла про перехід на триденний, а портфель замовлень складав всього 900 млн грн. І 2015 рік закінчився збитками у 121 млн грн. Але вже в 2016 році вдалося отримати чистий прибуток понад 5 млн грн, достроково погасити частину кредиту на суму понад 30 млн грн. У 2017 році запланована виплата за кредитами на більш ніж 2,5 мільйона доларів. Обсяг реалізованої продукції склав майже 1,5 млрд. грн».

Відео дня

«Ми виграли два тендери ЄБРР на 660 млн грн — модернізація Канівської ГЕС та Київської ГАЕС... Одного цього замовлення вистачить, щоб завантажити завод на п'ять років вперед», - зазначив в. о. директора. Він додав, що на сьогодні виконується модернізація обладнання Рогунської ГЕС (Таджикистан), йде робота над замовленням для Дністровської ГАЕС, підписується контракт на розробку і постачання турбогенератора потужністю 200 МВт у Бангладеш.

Керівництво «Електроважмашу» прогнозує, що до 2017 р. чистий прибуток підприємства зросте в 2,2 рази, а продажі – на 20%. «Якщо наших замовників не налякають необдуманими заявами...» - резюмував Костюк.

Для довідки. Державне підприємство «Завод «Електроважмаш» (Харків) - найбільший в Україні виробник гідрогенераторів і турбогенераторів для гідро-, теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників та іншого устаткування.

Попереднього директора «Електроважмашу» Володимира Глушакова звільнили в серпні 2015 року через підозри в корупції. Пізніше був заарештований і випущений під заставу в 2 млн грн екс-заступник директора заводу Роман Довгий. Зараз справа щодо нього знаходиться в суді.