Абромавічус взявся за екс-гендиректора "Укроборонпрому" / фото УНІАН

Генеральний директор «Укроборонпрому» Айварас Абромавічус ініціював серію внутрішніх розслідувань діяльності попереднього керівництва державного концерну.

Читайте такожАбромавічус назвав слабкі місця «Укроборонпрому» (відео)

Як повідомляє прес-служба держконцерну, зроблено це було після появи інформації в ЗМІ про те, що його попередник Павло Букін наказав внести зміни до статуту підприємства «Укрспецекспорт», які істотно обмежують повноваження «Укроборонпрому» з управління компаніями-спецекспортерами.

Відео дня

«У нас була інформація про ці зміни ще до мого призначення. Як тільки ми отримали повноваження, відразу почали заходи щодо виправлення цих змін. На даний момент ситуація на підприємствах-спецекспортерів під повним контролем концерну», - цитує Абромавічуса його прес-служба.

За його словами, він дав доручення провести службове розслідування щодо обставин підготовки і ухвалення змін до статуту і відповідності вимогам чинного законодавства дій посадових осіб концерну, які ввели ці зміни.

«Щодо цієї ситуації проводиться внутрішнє розслідування. У разі встановлення протиправних або незаконних дій, ми звертатимося до правоохоронних органів», - цитує Абромавічуса його прес-служба.

Крім того, голова концерну ініціював службове розслідування обставин появи у пресі документів, що стосуються зовнішньоекономічного контракту «Спецтехноекспорту», які, ймовірно, можуть містити інформацію з обмеженим доступом і комерційну таємницю. Для цього в концерні створено спеціальну комісію з працівників Департаменту безпеки, Департаменту юридичної підтримки та правової експертизи.

«Інформація стосувалася одного з контрактів на поставку військової техніки, але сама суть контракту була спотворена і представлена в негативному світлі. Подібні інформаційні диверсії призводять до дискредитації концерну і його учасників, а це безпосередньо впливає на репутацію наших спецекспортерів, які і так працюють в умовах шаленої конкуренції, в першу чергу, з компаніями країни-агресора», - цитує Абромавічуса його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня президент Володимир Зеленський призначив Абромавічуса генеральним директором концерну «Укроборонпром».