Гончарук назвав розвиток ІТ-індустрія в Україні одним із пріоритетів Кабміну / фото УНІАН

Україна зацікавлена у співпраці з Японією у сфері інформаційних технологій.

Читайте такожПодаткова служба змінить оподаткування IT-шників: усі подробиці

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів за результатами зустрічі прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з японською делегацією на чолі з головою Японсько-української парламентської ліги дружби Еісуке Морі, під час якої обговорювалося питання можливого співробітництва у сфері інформаційних технологій.

Відео дня

Прем'єр-міністр підкреслив, що сьогодні ІТ-індустрія є однією з найпрогресивніших галузей у країні.

"Одним з пріоритетів діяльності нашого уряду є розвиток IT-сфери. Ми були б раді розглянути можливість поділитися з вами досвідом", - додав Гончарук.

У прес-службі зазначили, що, за словами Морі, саме вектор ІТ може стати поштовхом для розвитку України.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня 2019 року Кабінет міністрів ініціював створення в Україні Фонду розвитку людського капіталу, який спрямований на підтримку IT-галузі. Кошти фонду мають спрямовуватися на стипендії для талановитих студентів, гранти для молодих учених, реалізацію спільних програм з ВУЗами.

Раніше, 13 лютого, тодішній перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів на засіданні уряду зазначав, що вітчизняний ІТ-сектор формує 4% валового внутрішнього продукту України та забезпечує роботою близько 150 тисяч українців, а серед пріоритетів уряду - розвиток IT-сектору, агропромислового комплексу, авіабудування, туризму та інфраструктури.