«АрселорМіттал Кривий Ріг» спрямує на дивіденди 10,8 млрд грн / фото УНІАН

Найбільше металургійне підприємство України комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» спрямує на дивіденди 10,8 млрд грн, йдеться в повідомленні компанії за підсумками зборів акціонерів.

Читайте такожСправа про екоцид: СБУ знову прийшла на «АрселорМіттал Кривий Ріг»

«На дивіденди буде спрямовано 10,845 млрд грн. Розмір дивідендів затверджено в розмірі 2,81 грн на одну просту акцію. Порядок та терміни виплати дивідендів пізніше визначить наглядова рада компанії. Після цього кошти будуть перераховані акціонерам», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що останній раз платили дивіденди за 2007 рік – ще до кризи 2008-2009 років. Після цього компанія спрямовувала кошти на модернізацію виробництва, виконання масштабних інвестпроектів.

Повідомляється, що нинішня виплата дивідендів не вплине на виконання інвестиційної програми.

«У найближчі 5 років у розвиток виробництва інвестують 1,8 млрд доларів. З них близько 300-350 млн доларів планують вкласти в будівництво фабрики огрудкування. Вона випускатиме окатиші, які частково замінять агломерат в якості сировини для доменних печей. Завдяки цьому підприємство зможе закрити дві зношені аглофабрики і тим самим знизити обсяг викидів на 50-55%», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. Металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг», що належить індійському мільярдерові Лакшмі Мітталу, є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки.

Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн тонн сталі і понад 6,7 млн тонн чавуну.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є країни Близького Сходу, Африки та Європи.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій комбінату «Криворіжсталь» на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в «Mittal Steel Кривий Ріг», пізніше – в «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія ArcelorMittal утворена в 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor і індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.