В українців з'явилася можливість заробити на європейській економіці – за європейськими правилами і з прибутковістю, що в рази перевищує ту, яку сьогодні пропонують банківські депозити. На ринок країни виходить розроблена в Європі платформа колективних інвестицій у нерухомість Bulkestate.com.

Висока прибутковість зазвичай передбачає високі ризики. У випадку з Bulkestate.com надійність інвестицій забезпечується багатоступінчастою системою захисту від помилки.

«Кожен запропонований інвесторам проект спочатку оцінює компетентна команда Bulkestate, в яку входять юристи та оцінювачі», – розповів Олексій Абасов, співзасновник компанії в Україні.

Відео дня

Звичним для українців інструментом пасивного доходу завжди були банківські депозити. Але після економічної кризи і припинення роботи майже 90 проблемних банків люди шукають нові варіанти заробити.

«У цій ситуації і фізособи, і бізнес шукають нові способи заробітку, які можна порівняти за надійністю з банківським депозитом, і краудфандингові інвестиції в нерухомість – саме така альтернатива», – каже співзасновник Bulkestate.com Ігор Пунтус.

Докладно пояснювати переваги інвестицій у нерухомість немає потреби: у нормальній економіці вона зростає в ціні й навіть після кризових спадів відновлює втрачені позиції.

«Захищені нерухомістю інвестиції за визначенням надійніші за більшість альтернативних варіантів. Вкладаючи в облігації або акції, завжди існує ризик різкого знецінення активів. У випадку з нерухомістю таке можливо тільки в періоди зовсім жахливих криз, як це було у 2008 році, але такі катаклізми трапляються нечасто», – вважає Ігор Пунтус.

Проблема в тому, що для заробітку на нерухомості у звичайній ситуації необхідно відразу вкласти як мінімум сотні тисяч євро (якщо йдеться про квартиру на недорогому ринку), а якщо інвестор хоче для мінімізації ризиків скласти портфель з кількох об'єктів, рахунок йтиме на мільйони.

Краудфандинг (або колективні інвестиції) дозволяє заробити на нерухомості при набагато менших вкладеннях. Наприклад, мінімальна сума інвестицій на Bulkestate.com становить 50 євро; наразі середня прибутковість профінансованих через цю платформу проектів – близько 14% річних, тобто навіть невеликий внесок дозволяє на виході одержати не мікроскопічний дохід.

Ще одна перевага цієї схеми – експертиза. У звичайній ситуації інвестор, вкладаючи істотну для себе суму в нерухомість, повинен добре розуміти, в якому технічному стані знаходиться конкретний об'єкт, що буде з територією навколо нього, як розвивається економіка країни і міста, де він знаходиться, а також багато іншого. Все це можливо, але складно.

Bulkestate.com спрощує життя інвесторам, надаючи власну експертизу: до команди входять професіонали із галузі фінансів, управління та розвитку нерухомості, ІТ – усі з багаторічним досвідом роботи у великих європейських компаніях.

«У Європі є й інші платформи колективних інвестицій у нерухомість. Що нас виділяє на загальному тлі — так це партнерська мережа і, відповідно, процедура узгодження проектів. Поки аудитори і оцінювачі не підтвердять, що так, проект вартісний, запропоновані цифри не взяті з голови, жоден об'єкт не з'явиться у нас онлайн», – зауважив Ігор Пунтус.

Також для компанії дуже важливим є грамотний юридичний супровід всіх процесів і захист клієнтів. «В Україні нашим юридичним партнером стала успішна та професійна адвокатська компанія. Ми впевнені в тому, що наші клієнти отримають якісний захист як в питаннях, що стосуються документів, так і в питаннях захисту грошей», – розповів Олексій Абасов.