Зеленський запропонував проводити подібні зустрічі на постійній основі щомісяця / фото: прес-служба офісу президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками провідних бізнес-асоціацій країни.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Глава держави закликав підприємців долучатися до урядових програм для великих інвесторів і зауважив, що держава готова стати на захист інвесторів.

Відео дня

Він нагадав про урядову програму для великих інвесторів «Інвестиційна няня» та про звільнення від сплати податку на прибуток протягом 5 років для тих, хто братиме участь у приватизації об’єктів вартістю від 10 млн доларів.

Читайте такожЗеленський: влада має надати новий імпульс для розвитку української науки

Зеленський також зазначив, що він та його команда готові вислухати всі пропозиції, зокрема, щодо законодавчих змін, які покращать бізнес-клімат та будуть спрямовані на зростання економіки й добробуту громадян.

Глава держави також запропонував проводити подібні зустрічі на постійній основі щомісяця.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що на цій зустрічі були присутні найбільші інвестори, які вже залучили десятки мільярдів доларів в українську економіку й готові вкладати далі. «88% американських компаній, які вже працюють в Україні, відзначають зростання своїх доходів, 65% готові продовжувати інвестувати», – повідомив він.

Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна Дерев’янко позитивно оцінила кроки, здійснені для поліпшення інвестиційного клімату, зокрема, запуск реформованої Державної митної служби.

Також вона відзначила демонополізацію «Укрспирту», просування земельної реформи, збереження незалежності Національного банку, запуск кредитів для мікробізнесу тощо.

Водночас вона наголосила на потребі проведення судової реформи, «щоб усі мали рівні умови гри».