"Метінвест" став власником приблизно 73% акцій ДКХЗ / фото УНІАН

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова отримала контроль над 73% акцій ПРАТ "Дніпровський коксохімічний завод".

"Група "Метінвест" ще у 2014 році направила заявку до Антимонопольного комітету України (АМКУ) на придбання контрольного пакета акцій Дніпродзержинського коксохімічного заводу (ДКХЗ) (у 2017 році був перейменований в ПРАТ "Дніпровський коксохімічний завод" - ред.). Близько року тому АМКУ схвалив дану угоду з урахуванням ряду обмежень. На даний час "Метінвест" став власником приблизно 73% акцій ДКХЗ", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2019 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній "Метінвест", що входить у групу СКМ Ріната Ахметова, на покупку понад 50% акцій "Дніпровського коксохімічного заводу".

Відео дня

Група компаній "Метінвест", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, ще у 2015 році подала заявку до Антимонопольного комітету України про дозвіл на придбання одного з провідних коксохімічних підприємств України "Дніпродзержинський коксохімічний завод", який контролювала російська гірничо-металургійна група "ЄВРАЗ".

Тоді компанія пояснювала необхідність покупки проблемами в забезпеченні коксом з-за подій на сході України.

Довідка УНІАН. "Євраз Дніпродзержинський КХЗ" спеціалізується на виробництві коксу, смоли сульфату амонію і продуктів перероблення. "ЄВРАЗ" придбав "Дніпродзержинський КХЗ" наприкінці 2007 року. "Євраз Груп" є вертикально інтегрованою металургійною і гірничодобувною компанією, а також виробником ванадію з активами в Росії, Україні, США, Канаді, Чехії, Італії та Південній Африці. У 2017 році "Євраз-Дніпродзержинський КХЗ" перейменували на "Дніпровський коксохімічний завод".

Група "Метінвест" – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні та одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини й сталі. Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).