Ілюстрація REUTERS

Французький парфумерний концерн LVMH оголосив у неділю, 15 березня, що починає виробляти дезинфікуючий гель для рук на трьох своїх заводах у Франції замість звичайної парфумерної продукції брендів Christian Dior, Guerlain і Givenchy. Тільки за один тиждень концерн розраховує випустити 12 тонн гелю для рук.

Читайте такожАМКУ застеріг від підвищення цін на ліки та маски на тлі коронавірусу

Дезінфікуючі засоби будуть передані французьким органам охорони здоров'я безкоштовно, і, в першу чергу, їх отримають 39 державних лікарень у Парижі, зазначається в заяві концерну, передає "Німецька хвиля".

Відео дня

За даними представників охорони здоров'я, дезинфікуючий гель є в паризьких лікарнях, але запаси "на межі".

Через епідемію коронавірусу попит на противірусні засоби захисту, в тому числі на гель для рук, у Франції сильно зріс. У результаті багато аптек обмежують продаж такого гелю однією пляшечкою на людину. Уряд країни навіть змушений був видати указ про обмеження цін після того, як з'явилися повідомлення про спроби деяких ритейлерів отримати додатковий прибуток: тепер 100-мілілітрова пляшка дезинфікуючого гелю повинна коштувати у Франції не більше трьох євро.

Кількість жертв короновірусу в країні досягла 120. За добу з 14 до 15 березня кількість смертей підскочила відразу на 31 випадок, на третину, - найбільш різке зростання за весь час епідемії у Франції, заявив міністр охорони здоров'я Олів'є Веран.