Фото УНІАН

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров поки що не ходив в Національне антикорупційне бюро за зверненням міністра фінансів Олександра Данилюка.

Читайте такожДФС хоче перевірити всіх підприємців, які закрилися після змін єдиного податку

«Після претензій Данилюка не ходив», - сказав Насіров, відповідаючи на питання журналістів про те, чи викликали його в антикорупційні органи за зверненням міністра фінансів.

Відео дня

Також, за словами Насірова, в уряд з питання притягнення до дисциплінарної відповідальності його також не викликали. «Мене Кабінет міністрів поки що не запрошував», - зазначив він.

Раніше, 6 лютого, міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що ініціює звернення до антикорупційних органів - Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Національного агентства з протидії корупції (НАПК) для розслідування діяльності голови Державної фіскальної служби, зокрема й факту його перебування на інавгурації президента США Дональда Трампа в січні цього року у Вашингтоні.

Крім того, за словами Данилюка, ДФС займається саботажем низки рішень Мінфіну, у зв'язку з чим міністр ініціював перед урядом притягнення Насірова до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, Роман Насіров очолив ДФС в травні 2015 року за результатами кадрового конкурсу, оголошеного після звільнення попереднього керівництва служби на чолі з Ігорем Білоусом, який нині очолює Фонд держмайна. Насіров на той момент керував парламентським комітетом з питань податкової і митної політики.

Наприкінці вересня 2016 року Мінфін затвердив і направив керівництву ДФС ключові показники ефективності (Key Performance Indicators - KPI) у реформі ДФС. Одним з KPI була регулярна оцінка задоволеності платників податків роботою ДФС. Голова служби повинен був щомісяця звітувати про виконання цих KPI і оприлюднити ці звіти на сайті ДФС. Таких звітів не було.

Фактично, представлені Мінфіном KPI стали вже другим пакетом вимог до Насірова. Перші показники були озвучені влітку 2015 року тодішнім прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Від керівника ДФС Яценюк вимагав реструктуризації Фіскальної служби, розробки змін до законодавства спільно з Мінфіном, боротьби з податковим шахрайством щодо ПДВ, збільшення надходжень ПДВ за рахунок ліквідації «податкових ям» за травень-липень на 5% і повної кадрової ротації.