Ілюстрація REUTERS

Національний банк України очікує, що рівень безробіття у 2020 році досягне 10%, а не 9,5%, які НБУ прогнозував у квітні.

Про це НБУ повідомив у своєму інфляційному звіті за липень.

Читайте такожСкорочення кількості безробітних в Україні цього року малоймовірно – експерт

Відео дня

"Ослаблення карантину вже в травні призвело до відновлення пропозиції робочої сили, яка в червні за щотижневими даними кількості резюме повернулася на докарантинний рівень.

Інтерес до пошуку роботи відновився не тільки на внутрішньому ринку праці, але і за кордоном, чому сприяло часткове відкриття державних кордонів на виїзд з метою працевлаштування", - йдеться в повідомленні.

На 2021 рок НБУ прогнозує відсоток безробіття на рівні 9% (замість 8,6% у попередньому прогнозі), на 2022 - 8,8% (8,6% раніше).

Хронологія подій

  • З моменту оголошення загальнонаціонального карантину з протидії коронавірусу в Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних перевищила 500 тисяч осіб. Кабінет міністрів представив програму по створенню 500 тисяч нових робочих місць.
  • Станом на 11 червня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні перевищила 514 тисяч осіб.
  • Національний банк України прогнозував пік рівня безробіття в країні у другому кварталі – до 11,5%, після чого у другому півріччі цей показник піде на спад і в цілому за підсумками року буде вище торішнього, але нижче 10%.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за підсумками року прогнозувало зростання безробіття в Україні до 9,4%.
  • Станом на 10 липня 2020 року в центрах зайнятості було зареєстровано 512 тисяч осіб, які шукали роботу.