Цифровізація дозволить Україні наздогнати цивілізовані країни / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Цифровізація процесів та використання цифрових технологій дозволить Україні швидкими темпами наздогнати цивілізовані держави.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Diia Summit, де в присутності президента Володимира Зеленського проходить презентація нових сервісів та цифрових документів у мобільному застосунку "Дія".

"За оцінками експертів, цифровізація та використання цифрових технологій у бізнесі прискорює такі бізнеси та їх розвиток вдвічі-втричі. Тому для України - це цивілізаційний вибір, коли ми можемо прискоритись і наздогнати цивілізовані держави швидкими темпами", - сказав він.

Прем'єр додав, що в програмі дій уряду цифровізація є пріоритетним напрямом.

"Я вважаю, що це наша геополітична перевага, і в подальшому ми приділятимемо велику увагу цьому... Швидкість, якість послуг - це головне. Україна точно прорветься до кола цивілізованих держав світу завдяки цим технологіям, цій візії, завдяки постійній щоденній роботі Міністерства з питань цифрових технологій", - сказав він.

Читайте такожУ рейтингу готовності до запровадження електронного уряду Україна піднялася на 13 позицій - ООН

За словами прем'єра, використання цифрових технологій дозволить вивільнити величезний інвестиційний потенціал.

"Ми визволимо час людей, коли не потрібно буде сидіти в черзі, коли люди витрачають час замість того, щоб присвятити його собі, своїм рідним, хобі, економіці, розвитку, цікавим речам", - зазначив він.

Розвиток електронних послуг в Україні

  • У лютому 2020 року Мінцифри запустило мобільний додаток для оцифрованих документів "Дія". На сьогодні у ньому доступні цифрові внутрішній та закордонний паспорти, студентський квиток, водійські права, техпаспорт і автостраховка.
  • "Дія" - державна IT-компанія, створена наприкінці 2019 року. Компанія займається розвитком електронної системи "Дія", до якої входять однойменні мобільний застосунок та портал державних послуг.