Арахамія каже, що на підприємство чиниться інформаційна атака / фото УНІАН

Народні депутати України з фракції «Слуга народу» проситимуть генерального прокурора розібратися із ситуацію на Миколаївському суднобудівному заводі «Океан» щодо арешту його майна.

Про це голова фракції Давид Арахамія повідомив сьогодні на брифінгу. В ньому брали участь також народні депутати з цієї фракції Ігор Копитін, Олександр Гайду, Артем Чорноморов, Ігор Негулевський, Олександр Пасічний, Максим Дирдін, Ірина Аллахвердієва, Олена Мошенець.

Він зазначив, що нещодавно депутати побували на заводі та «ситуація там складна». За його словами, у ЗМІ була «інформаційна атака, що на заводі обладнання ріжуть на метал, вивозять, завод не будує ніяких кораблів», що його хочуть перетворити в зерновий термінал.

Відео дня

«Депутати поїхали на завод, щоб перевірити цю інформацію. На заводі подивилися, що там є станки, багато устаткування, яке зараз купується, переобладнуються цехи, щоб ремонтувати кораблі - ми бачили на власні очі декілька суден, які стоять там на ремонті»- повідомив Арахамія.

За його словами, під час спілкування з трудовим колективом йшлося про те, що до банкрутства завод довели російські власники, які були раніше.

«Ми будемо звертатися до генерального прокурора з проханням не наносити шкоду репутації будівельників, бо вони через це втратили декілька іноземних замовлень. Хочемо, щоб зняли всі обмеження на компанію, щоб люди могли працювати в штатному режимі» - підкреслив Арахамія.

Він стверджує, що інформація, яка розповсюджується в Інтернеті щодо ситуації на заводі сьогодні не відповідає дійсності.

Один з акціонерів заводу Микола Капацина на брифінгу зазначив, що слідство має розібратися хто винуватий в доведенні заводу до банкрутства. «Вочевидь попередні власники, які до 2012 року руйнували підприємство вони і винні. Але це має довести слідство» - наголосив він.

За його словами, через інформаційну атаку знищується репутація заводу і за майже 6 місяців не було нових замовлень, в тому числі державних.

«Спецоперація по знищенню репутації проведена дуже якісно» - сказав Капацина. Він сподівається, що суд зніме арешт з майна підприємства.

На брифінг прийшла і народний депутат України Анна Скороход (позафракційна, але раніше була у фракції «Слуга народу»), яка заявила, що готова передати своїм колегам матеріали «щодо всіх справ, які відбуваються із заводом «Океан» і запропонувала його націоналізувати.

У відповідь Капацина нагадав, що підприємство викуплено на відкритому аукціоні як цілісний майновий комплекс, який було доведено до банкрутства попереднім власником. «Аукціон пройшов у 2018 році 2 грудня. З того часу відновлені всі технологічні процеси. І тепер працює не 100, а 700 людей» - наголосив він.

Капацина зазначив, що депутат Скороход «за весь цей дуже довгий час інформаційної атаки, якою ви займаєтеся, не з’явилися на заводі».

Він додав: «Людям з якими ви співпрацюєте в цій інформаційній атаці, у 2016 році було передано прокуратурою на відповідальне зберігання цілісний майновий комплекс і перше, що вони зробили - це вкрали із заводу 2,5 тонн металу - судового листа на суму 40 мільйонів гривень».

Він наголосив, що при нових власниках за 2019- 2020 роки підприємством вироблено понад 20 тисяч тонн металопродукції - це мостові конструкції - для скляного мосту «Володимирська гірка», Шулявського мостового переходу, а сьогодні завершили конструкції для мосту на Подолі. За його словами, також завод зробив конструкції і для мосту в Станиці Луганській.