Ілюстрація REUTERS

Компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok сервіс Instagram Reels в найближчі кілька тижнів у США і ще 50 країнах.

Про це повідомляє NBC.

Читайте такожAmazon підтримав програму стартапів Держкосмагентства

Відео дня

Як буде працювати

Повідомляється, що користувачі зможуть отримувати доступ до Reels через новий значок в нижній частині екрана в Instagram і публікувати ролики в основній стрічці Instagram.

Де з'явиться сервіс

Серед запланованих країн для запуску сервісу в NBC називають окрім США також Британію, Японію та Мексику.

Сервіс Instagram Reels вже працює в Бразилії з листопада минулого року. Як і TikTok він дозволяє користувачам створювати та обмінюватися 15-секундними відео з музикою.

Місяцем раніше сервіс також почав працювати у Франції та Німеччині. Тижнем раніше Reels запустився в Індії. Це сталося після того, як наприкінці червня Індія заблокувала TikTok і ще ряд китайських додатків.

Історія старту

Глобальний запуск Reels може відбутися на тлі збільшеної уваги Вашингтона до китайських сервісів — на початку липня державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських додатків.

Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

11 липня 2020 року американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайський додаток TikTok.