Ілюстрація REUTERS

Генеральний директор компанії Tesla і засновник SpaceX Ілон Маск вперше увійшов до першої п'ятірки найбагатших людей світу.

Рейтинг складався за версією Forbes.

Читайте такожІлон Маск розповів, як буде працювати глобальний інтернет

Відео дня

Стан Маска

Станом на 21 липня стан Маска становить $74,2 млрд. За день мільярдер став багатшим на $5,1 млрд. Це відбулося завдяки зростанню акцій Tesla, вартість яких на біржі Nasdaq виросла на 9,47%, досягнувши $1643 за папери.

Рейтинг

Перше місце в рейтингу посів засновник онлайн-рітейлера Amazon Джефф Безос, чий статок зріс на $13 млрд і становить $189 млрд.

На другому місці опинився президент групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно зі статком у $113,8 млрд.

На третьому місці — засновник Microsoft Білл Гейтс зі статком в $113,4 млрд.

Четверте місце посів засновник Facebook Марк Цукерберг зі статком у $90,3 млрд.

Ситуація на Tesla

Станом на 1 липня 2020 року, Tesla сталанайдорожчою автомобільною компанією світу.

7 липня 2020 року в онлайн магазині Tesla з'явилися у продажу червоні короткі шорти за ціною $69, 420. На задній стороні вишитий напис S3XY. Шорти є символічним знущанням з інвесторів, які очікували падіння вартості акцій Tesla. Shorts в англомовній біржовій термінології означає власників коротких позицій на ринку, що грають на пониження. Спекулянти беруть у брокера акції в борг, продають їх, а потім викуповують за нижчою ціною, отримуючи прибуток.

У липні 2020 року засновник Tesla Ілон Маск посів сьоме місце в рейтингу найбагатших людей планети. За версією Bloomberg, Маск обійшов у рейтингу інвестора Уоррена Баффета.