Минулого року Google заблокував для українців можливість користуватися сервісом Google business / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот з Google-карт

Українські підприємці знову можуть реєструвати свій бізнес на Google-картах. 

Як повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram, у квітні минулого року Google заблокував для України можливість користуватися сервісом Google business та додавати нові обʼєкти на карти через безпекові фактори. 

Через це українці не могли публікувати відгуки, ставити запитання та додавати інформацію про свій бізнес.

Відео дня

За словами міністра, команда Мінцифри працювала спільно з Google, що дало змогу знову додавати нові об’єкти та залишати коментарі.

"Дякую Google за зважене й справедливе рішення. Воно допоможе українським підприємцям, які попри повномасштабну війну розвиваються, створюють нові робочі місця та підтримують економіку держави", - зазначив Федоров. 

Новації в Україні - останні новини

1 вересня президент України Володимир Зеленський зробив презентацію нового інноваційного освітнього продукту під назвою "Мрія". Застосунок створений на базі "Дії". Пілотний проект застосунку націлений для користування українських учнів, батьків та вчителів вже взимку.

5 вересня в "Дії" запустили важливу функцію для студентів. Так, студенти зможуть зручніше отримати знижку, зареєструватися в системі та створити персональний кабінет на освітніх ресурсах, оскільки в державному застосунку "Дія" вже можна надсилати копію студентського квитка за кілька кліків.

Вас також можуть зацікавити новини: