этот материал доступен на русском

Карантин в Україні: 76% ресторанів відновили роботу, прибутки скоротилися в 3,5 раза

17:58, 01 червня 2020
Різне
713 0
Ілюстрація REUTERS

Читайте такожУ Мінекономіки назвали галузі, які найбільше потерпіли від коронакризи

Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Згідно з повідомленням, за 100% аналітики взяли останній день перед початком карантину – 12 березня. Через місяць, станом на 12 квітня, працювало лише 32% закладів, а їх обороти впали до 22%.

"З цього часу сфера громадського харчування поступово почала відновлюватися. Зараз в Україні працює 76% ресторанів, однак їх обіг збільшується не так швидко - 56%", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всього за час карантину прибуток ресторанів скоротився в 3,5 раза.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

З 11 травня Кабінет міністрів дозволив роботу кафе і ресторанів на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter