В Україні запустили сайт для перевірки безпеки нехарчової продукції / фото УНІАН

Міністерство економічного розвитку, сільського господарства і торгівлі запустило всеукраїнську онлайн-базу нехарчової продукції «Увага», з допомогою якої можна перевірити безпеку тієї чи іншої продукції.

Читайте такожВ Україні з 19 квітня всі держзакупівлі від 50 тисяч гривень повинні проходити в Prozorrо

Про це повідомила прес-служба міністерства.

Відео дня

База включає такі категорії: дитячі товари, будівельні матеріали, промислові вироби та обладнання, паливо, медичні вироби, миючі засоби, електричні та електронні прилади, піротехнічні вироби.

Згідно з повідомленням, сайт має три категорії: споживачам, бізнесу та органам ринкового нагляду.

Крім того, на сайті всеукраїнської бази нехарчової продукції «Увага» можна дізнатися, як безпечно купувати товари онлайн, що робити в разі придбання небезпечної продукції, куди звертатися у разі порушення прав споживача, які документи потрібні для продажу товарів на ринку України.

У міністерстві підкреслили, що на сайті також вказані контактні дані всіх органів ринкового нагляду та сфери їх повноважень.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробляє зміни до законодавства, спрямовані на підтримку вітчизняного виробника, для чого буде змінена робота системи публічних закупівель Prozorro.