Міноборони підпише контракт з держзаводом / фото УНІАН

Міністерство оборони у вересні підпише контракт на закупівлю трьох причалів у державного заводу «Паллада», який входить до держконцерну «Укроборонпром».

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте такожКолишнє керівництво «Укроборонпрому» завдало державі збитків на 5 мільйонів гривень — СБУ

Відео дня

Під час поїздки президента до Херсонської області та візиту на завод «Паллада», керівник підприємства поскаржився президенту Зеленському на відсутність держзамовлень. За словами гендиректора заводу, держпідприємство самостійно шукає покупців продукції.

"Все, що дозволить підтримати підприємства і забезпечити роботою людей, - ми підтримуємо", - зазначив Президет України

Пакет документів

В ході телефонної розмови із заступником глави Міноборони Олександром Миронюком президент домовився, що до кінця місяця «Паллада» підготує пакет документів для оформлення замовлення трьох причалів.

«Все, що дозволить підтримати підприємства і забезпечити роботою людей, - ми підтримуємо», - заявив Зеленський.

Освітня програма

Також працівники заводу поскаржилися на брак фахівців для таких заводів, як "Паллада" і запитали, чи можна створити освітню програму, яка потенційно могла б готувати фахівців для роботи на подібних підприємствах.

Зірвані тендери

У першому півріччі 2020 року зірвалася майже половина тендерів Міноборони. Було скасовано 128 конкурентних тендерів або 44,7% від загальної кількості оголошених торгів на загальну очікувану вартість 3,46 млрд грн.