На логістичному форумі презентували бізнес-парк високих технологій 'Екополіс ХТЗ' Ярославського

На форумі Київської логістичної школи в п'ятницю, 9 липня, презентували Бізнес-парк, який створює український бізнесмен з ТОП-10 Forbes Ukraine Олександр Ярославський. По суті, це українська Кремнієва Долина, яку доручив створити в Харкові президент Володимир Зеленський. 

Концепцію майбутнього проекту на форумі представив директор керуючої компанії "Екополіс ХТЗ" групи DCH Віталій Баранніков.

За словами Бараннікова, проект розрахований на довгострокову реалізацію, проте вже зараз, на стадії формування концепції, ведуться переговори з потенційними резидентами парків, а деякі компанії вже бронюють місця для певних потреб. Зокрема, "Укрпошта" забронювала майданчик під сортувальний центр.

Відео дня
На логістичному форумі презентували бізнес-парк високих технологій 'Екополіс ХТЗ' Ярославського

За його словами, в рамках цього проекту будуть створені Індустріальний парк, логістичний комплекс, дослідницький і освітній центри, торгово-розважальний парк, а також IT-кластер.

Він зазначив, що для реалізації цього проекту залучили топові міжнародні компанії. Зокрема, зараз над створенням генерального плану бізнес-парку працює шотландська компанія "10 design", яка має понад 70 міжнародних нагород у галузі архітектури.

Баранніков під час презентації підкреслив, що загальний обсяг інвестицій на реалізацію проекту складе 520 млн доларів, площа майбутнього бізнес-парку складе 700 тис. кв. м, під час роботи і реалізації зазначеного проекту буде створено додатково 10000 робочих місць.

На логістичному форумі презентували бізнес-парк високих технологій 'Екополіс ХТЗ' Ярославського

Довідка УНІАН. Бізнес-парк нового покоління "Екополіс ХТЗ" - довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського, активно інвестує в розвиток економіки України в цілому і рідного для нього Харківського регіону зокрема.

Раціональне використання і глибокий редевелопмент території Харківського тракторного заводу дозволять створити принципово нову екосистему світового рівня для розвитку бізнесу, досліджень та інновацій.