Злочинне угруповання діяло на території всієї України / Ілюстрація REUTERS

Слідчі Нацполіції викрили злочинну схему тіньового обігу валюти на 100 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Facebook.

Читайте такожВ Україні викрили багатомільйонну схему з ухилення від сплати податків

Відео дня

До складу злочинного угруповання, яке діяло на території всієї держави, входили власники небанківських фінустанов і представники кримінального світу.

"Правоохоронці встановили, що протягом двох років на території держави діяло стійке злочинне угруповання. До її складу входили фактичні власники низки небанківських фінансових установ. Зокрема зловмисники здійснювали незаконні валютно-обмінні операції з курсів, які значно відрізнялися від фіксованих державою.

Скріншот з Facebook

"Порушники не здійснювали документального оформлення операцій з валютою. Тому зловмисники "заощадили" на сплаті обов'язкових податкових платежів і привласнили понад 100 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розробники злочинної схеми мали кримінальні зв'язки. В обов'язки представників кримінального світу входило розширення схеми тіньового обігу валют на території держави.

Фото прес-служба Нацполіції

Обшук

24 вересня правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території міста Києва та Київської області. Поліцейські вилучили додаткові речові докази.

"Слідчі дії за ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України тривають. Зараз перевіряються факти причетності до скоєння злочину посадових осіб регуляторних та контролюючих органів", - додали в Нацполіції.

Фото прес-служба Нацполіції

Викриття конвертаційних центрів

  • 7 серпня 2020 року в Києві викрили конвертаційний центр з оборотом понад 200 мільйонів гривень.
  • 24 липня 2020 року СБУ накрила масштабну мережу конвертаційних центрів з оборотом в 400 мільйонів гривень.
  • 7 травня 2020 року СБУ було проведено понад 100 одночасних обшуків у фігурантів провадження, пов'язаних з роботою і "кришуванням" конвертаційних центрів.
  • 17 липня 2017 року Києві накрили конвертаційний центр з обігом понад 150 мільйонів гривень.