Криза не стала причиною звільнень на підприємствах ГМК / фото УНІАН

Українські гірничо-металургійні підприємства не звільняють робітників попри кризу в економіці.

Про це пише видання Мінпром у статті "Втриматися за місце".

"У період карантину на Арселорміттал Кривий Ріг не було скорочень робітників, пов'язаних із початком "коронавірусної" кризи, - розповіли Мінпрому в прес-службі підприємства. - Зміна чисельності робітників була пов'язана із запланованим закриттям об'єктів, які застаріли і завдавали шкоди довкіллю, впровадженням нового обладнання і технології. Вивільнені робітники, за їхньою згодою, були максимально працевлаштовані на інші робочі місця".

Відео дня

В групі Метінвест підкреслюють, що традиційно знижують адміністративні витрати, а збереження робочих місць в пріоритеті для компанії. На підприємствах Ferrexpo також жоден співробітник не був скорочений або відправлений у відпустку без збереження заробітної плати через карантин.

А Побузький феронікелевий комбінат навіть збільшив кількість співробітників. "Ми заповнили 15 вакансій. Це пов'язано не тільки з підвищенням зарплати в кінці 2019 року, а й з тим фактом, що люди перестали масово виїжджати на заробітки в Європу", - розповів у коментарі Мінпрому генеральний директор підприємства Денис Шевченко.